9 D’Octubre, ni més ni menys

Tal dia com hui, el 1238, el rei En Jaume, entrava en la ciutat de València assolint finalment la conquesta de la capital del territori valencià, i donant origen a allò que alguns segles després es coneixerà com a País Valencià.
No tan arrere en el temps, però també d’una importància cabdal, trobem el 9 D’Octubre del 1977. En aquella ocasió, la segona vegada que es celebrava el “Dia del País Valencià” -com titulava Las Provincias a l’època sense aborronar-se- la processó cívica va convertir-se en una riuada de gent significant-se com a poble al crit de “Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia”. En una estampa que només un any després pareixeria impossible, senyeres amb i sense blau, coronada i sense coronar es varen ajuntar en un mateix lema per última vegada.

Quaranta anys han passat, i moltíssimes coses han canviat, però, desgraciadament per al poble valencià, hi ha una que continua exactament igual que quatre dècades enrere. El País Valencià continua sent el territori amb el pitjor finançament de tot l’estat Espanyol, que continua sense reconèixer els dèficits acumulats i el deute econòmic en el nostre país.
Es per aquest aquest motiu que demanem a tots els companys i companyes que s’adhereixen al manifest “Per un finançament just per a la Comunitat Valenciana” . Ni més, ni menys.

http://www.pspvpsoe.net/manifiesto-por-una-financiacion-justa-para-la-comunitat-valenciana/?lang=es

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s