Jornada de formació a La Ribera

castello1edit

Aquest divendres de vesprada hem realitzat en Castelló de la Ribera un curs de formació política junt amb l’agrupació socialista local, al qual han assistit militants socialistes de Càrcer, Manuel, Senyera i la mateixa Castelló de la Ribera.

Des del corrent d’opinió Esquerra Socialista del PSPV-PSOE valorem que la formació política és fonamental per a empoderar a la militància i per a disposar d’eines que ens permeten actuar políticament amb un mètode seriós i per uns objectius que convertisquen en realitat els nostres valors i idees. Vàrem aportar vers el XIII Congrés del PSPV-PSOE una proposta de formació política en aquest sentit, i complint la nostra paraula, la posem en marxa de baix a dalt, sempre al servei del partit, de les agrupacions, de les nostres bases que donen la cara dia a dia amb els nostres votants.

La línia i idea fonamental del curs va ser la de cóm passar d’una cultura burocràtica, que no produeix resultats polítics positius per a l’organització i els/les votants i que converteix la lluita i poder orgànic en un fi en si mateix, a una cultura activista que ens porte a una nova realitat de militants empoderats/ades, que prenguen en les seues mans la responsabilitat i protagonisme de fer política a una societat oberta, de forma creativa i constructiva amb la societat a la que representem. Com va dir un dels assistents, el company Pizarro, “espavilar-nos i eixir del cau”.

El curs va ser impartit pel nostre portaveu i coordinador de País Valencià, Kilian Cuerda, que, partint d’una anàlisi prèvia de la realitat local per a poder ajustar la formació de la forma que resultara més útil per als i les assistents, va insistir en la idea de què és un/a activista, en la idea de lideratge democràtic i de construcció en xarxa de relacions d’igual a igual amb la nostra societat de progrés. Com a base d’exemple i teòrica emprarem casos i línies procedents de l’activisme nord-americà i llatinoamericà, i del community organizing.

Agraïm especialment a Horte Gómez, regidora i portaveu socialista a Castelló de la Ribera, l’acollida, suport i esforç per a organitzar el curs. En properes jornades a planificar i desenvolupar continuarem aprofundint en les idees explicades, i en la seua aplicació pràctica, quedant la nostra oferta formativa en coneixement i a disposició també de la resta d’agrupacions socialistes de La Ribera.CastelloRibera2

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s